| Ahmet OKTAY | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
artistt tecrübeli üye
Mesaj Sayısı : 213 Yaş : 30 Nerden : İstanbul/Ümraniye İş/Hobiler : müzik dinlemek çılgınlıklar yapmak Lakap : artistt Ruh Hali : Tuttuğu Takım : Kayıt tarihi : 15/12/08
| Konu: Ahmet OKTAY 17.12.08 12:44 | |
| ACI
Usandım taş basması günler yaşamaktan yalnızlığımı büyütüyorum korkunç yani bağırmak sana sulardan.
Her gün yeniden ölmek elinden karanlık adamların yalanla, ekmekle, silahla.
Üstümüze bakarken çağlar her çocuk başı okşadığımız suçlu bizmişiz gibi büyüyor avcumuzda.
Gözlerinde bile deniz dibi gözlerinde ölüler askerler ve gemiciler halinde.
İhtiyar yüreği toprağın buğdayı, elma'sı korkuda. Suskunluğum, utancım büyük sıkıntım kara. Gel dağıt mavini kör kuyular uykuma. | |
|
| |
artistt tecrübeli üye
Mesaj Sayısı : 213 Yaş : 30 Nerden : İstanbul/Ümraniye İş/Hobiler : müzik dinlemek çılgınlıklar yapmak Lakap : artistt Ruh Hali : Tuttuğu Takım : Kayıt tarihi : 15/12/08
| Konu: Geri: Ahmet OKTAY 17.12.08 12:44 | |
| ANI
Yazdı gözlerimi yumduğumda, öğle sonrası; dayımdı dutu silkeleyen, çarşafın dört ucunda Dört kadın; herhalde komşu kızları; dedem de su çekiyordu kuyudan, Hamidiye'nin güvertesindeydi sanki, oysa abdest alacaktı birazdan.
Ah! Sonsuz biçimler veren bize Bellek ve Zaman. | |
|
| |
artistt tecrübeli üye
| Konu: Geri: Ahmet OKTAY 17.12.08 12:45 | |
| ANNELER GÜNÜYMÜŞ
Pancurları dövdü tüm gece yağmur, şafakla açtım: dupduruydu gök. Çektim içime güllerin kokusunu, çoktan kesilmişti karşı koruluk yine de bekledim bülbül sesini.
Kim bildi ki sözlerin imlemimi? Gözaltında olduğumuz koğuşta, Son firarda da enselenen Mansur şöyle demişti sıtma nöbetinde: 'nerde benim eski nefti kaputum? '
Unutmam, Haziran'dan gün almıştık, ürkmüştüm güllerin curnatasından: sözlemiştim okuldaşım Mehmet'le; sancır yüreğim hala, tutuklanmış bana 'Cemiyetin Asılları'nı verdikten az sonra Gençlik Parkı'nda.
Bugün 'Anneler Günü'ymüş. Yıl olmuş şuramda pıhtılaşan yara. Bir gül aldım, zifiri çingene kızından; savurdum komşu köşkün terk edilmiş bahçesine. 'Yeşert' dedim her yeri.
AHMET OKTAY | |
|
| |
artistt tecrübeli üye
| Konu: Geri: Ahmet OKTAY 17.12.08 12:48 | |
| AŞI
Bir balıkçının yüzü vapurdan inince gözümü alıyor öğle güneşi gibi, dokunup geçse bir serseri kuş ikindi vaktince incelmiş hüznüne anlatacak avsız mevsimlerin ve Çengelköy'ün tarihini.
Sarhoşluğundan aymaz hangi ozan gücü tükenmez hangi taş işçisi derin bir solukla daha sağlığında yazıp bitirecek her şeylerin tarihini?
Çok intihar kullanıldı tarihinde darağacına gitti ustaların ve ağularla sınandı ey şiir isyan eden ve olumlayan sözlerin, gülü darılttı, Nisan'ı küstürdü bir elmas sesi çıkaran özlemin.
Tarih elbet gözlerindeki hipnozlu mavilik geliyor kardeşinin elinden tutmuş yağmur altında ta Bulgarya'dan. Ey bir su kaynağı gibi durmaksızın kendini damıtan, gözümü kamaştırsan da Çengelköy'de işleyen senin yüzün Niğde'nin elma bahçelerinde ve Ağustos derdermez Malatya'da pestil seriyorsun 61'de Cilo dağlarında rasladım ayazlamış sıla özlemine, gelecek yıl Kozlu'dasın.
Bir gün sonu ağzımda çalkaladım tütün ve yağmur kokan yalnızlığını, çürüyen bir başak gibi yazık boğulmuş bir çocuk gibi korkunç gurbetçiliğine aşılandım.
İşte aşılandığım öteki şeylerin:
Durmadan çay demleyen fırtına gibi uğuldayan sohbetin, çakmaktaşı gibi dayanıklı yüreğin zeytin yıkayan ellerin çaparideki ellerin mavzer tutan ellerin. | |
|
| |
artistt tecrübeli üye
| Konu: Geri: Ahmet OKTAY 17.12.08 12:49 | |
| BALKON..
Yağmur çiseliyor! Akıp gitsin üstümdeki küf! Yakam bağrım fora. Üç duble votkanın beklentisindeyim; dört şiddetinde bir deprem! 'Mal ve can kaybı: dokuz gökdelen çökmesi ve üç kalp krizi'. Gündelik nefretin maliyetini kurtarmasa da fena değil.
Yine de güneşlik bir yer istiyorum. Yeşillik bir yer. Herkes Kır'a sığındı. Kent'i bana, benim gibilere bıraktılar: Pisliğim, Çukurum! Hayalin ve Güzelliğin rahmi! Dört yanına yayıldım. Yatıyorum bütün mezarlarında.
Benim gezinti alanım iki küçük saksı. Yetiyor bu gümrah arazi: Balkon, bahçe ve kabir: üst kattaki dul her sabah ve akşamüstü sularken çiçeklerini beni de suluyor çünkü | |
|
| |
Busra tecrübeli üye
Mesaj Sayısı : 538 Yaş : 28 İş/Hobiler : yüzmek Lakap : çikolata Ruh Hali : Tuttuğu Takım : Kayıt tarihi : 22/11/08
| Konu: Geri: Ahmet OKTAY 18.12.08 14:21 | |
| | |
|
| |
artistt tecrübeli üye
| Konu: Geri: Ahmet OKTAY 19.12.08 12:24 | |
| | |
|
| |
Elif Er tecrübeli üye
Mesaj Sayısı : 450 Yaş : 29 Nerden : istanbul İş/Hobiler : kitap okumak, müzik dinlemk, gezmek Ruh Hali : Tuttuğu Takım : Yaşadığınız Ülke : Kayıt tarihi : 27/11/08
| Konu: Geri: Ahmet OKTAY 22.12.08 14:14 | |
| paylaşım için teşekkürler... | |
|
| |
| Ahmet OKTAY | |
|