| özdemir asaf | |
|
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
Busra tecrübeli üye
Mesaj Sayısı : 538 Yaş : 28 İş/Hobiler : yüzmek Lakap : çikolata Ruh Hali : Tuttuğu Takım : Kayıt tarihi : 22/11/08
| Konu: özdemir asaf 10.12.08 17:18 | |
| Seni bulmaktan önce aramak isterim. Seni sevmekten önce anlamak isterim. Seni bir yaşam boyu bitirmek değil de, Seni hep hep yeniden başlamak isterim. | |
|
| |
bypast37 Mod Yardımcısı
| Konu: Geri: özdemir asaf 10.12.08 17:52 | |
| | |
|
| |
Busra tecrübeli üye
Mesaj Sayısı : 538 Yaş : 28 İş/Hobiler : yüzmek Lakap : çikolata Ruh Hali : Tuttuğu Takım : Kayıt tarihi : 22/11/08
| Konu: Geri: özdemir asaf 11.12.08 17:48 | |
| HAYATI
11 Haziran 1923'te Ankara'da doğdu.28 Ocak 1981'de İstanbul'da öldü. Asıl adı Halit Özdemir Arun'dur. İlk ve ortaöğreniminin bir bölümünü Galatasaray Lisesi'nde yaptı.1942 yılında Kabataş Erkek Lisesi'nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi'nde, önce Hukuk Fakültesi'ne, sonra İktisat Fakültesi ve Gazetecilik Enstitüsü'ne devam ettiyse de 1947'de yüksek öğrenimini yarıda bıraktı. Bir süre sigorta prodüktörlüğü yaptı. 'Zaman' ve 'Tanin' gazetelerinde çevirmen olarak çalıştı. İlk yazısı 1939'da 'Servetifünun-Uyanış' dergisinde çıktı.1951'de Sanat Basımevi'ni kurarak matbaacılık yaşamına girdi. Kendi şiir kitaplarını bastı.1955'te Yuvarlak Masa Yayınları'nı kurdu.
İkilikler ve dörtlüklerden oluşan ilk şiirlerinde yoğun bir söyleyiş özelliği göze çarpar. İnsan toplum ilişkilerine yönelik temaları konu edinerek düşündürücü bir şiir evreni kurmuştur. Duygu ve düşünce yoğunluğuyla birlikte, alay ve taşlama şiirine egemen olan öğelerdir. İnsan ilişkilerinin toplumsal ve bireysel yanlarını sen ben ikileminde vermiştir. Çok kullandığı sevgi, ayrılık, ölüm temaları, son dönem şiirlerinde giderek yerini kaçış ve umutsuzluğun tedirginliğine bırakmıştır.
Şiirin bir görüşü yansıtması, bir iletisinin olması düşüncesinden yola çıkmıştır. Yuvarlağın Köşeleri kitabında şiirin ve yazarın işlevi konusundaki görüşlerini dile getirmiştir. Batı şiiri ve geleneksel Türk şiirinden yararlanarak verdiği bileşim sanatını zenginleştirip geliştirmiştir. ESERLERİ .Şiir kitapları: Dünya Kaçtı Gözüme (1955) , Sen Sen Sen (1956) , Bir Kapı Önünde (1957) , Yuvarlağın Köşeleri (1961) , Yumuşaklıklar Değil (1967) , Nasılsın (1970) , Çiçekleri Yemeyin (1975) , Yalnızlık Paylaşılmaz (1978) , Benden Sonra Mutluluk (1983) | |
|
| |
artistt tecrübeli üye
Mesaj Sayısı : 213 Yaş : 30 Nerden : İstanbul/Ümraniye İş/Hobiler : müzik dinlemek çılgınlıklar yapmak Lakap : artistt Ruh Hali : Tuttuğu Takım : Kayıt tarihi : 15/12/08
| Konu: Geri: özdemir asaf 19.12.08 12:28 | |
| | |
|
| |
Elif Er tecrübeli üye
Mesaj Sayısı : 450 Yaş : 29 Nerden : istanbul İş/Hobiler : kitap okumak, müzik dinlemk, gezmek Ruh Hali : Tuttuğu Takım : Yaşadığınız Ülke : Kayıt tarihi : 27/11/08
| Konu: Geri: özdemir asaf 22.12.08 14:10 | |
| paylaşım için teşekkürler... | |
|
| |
Admin Administrator
Mesaj Sayısı : 920 Nerden : İstanbul İş/Hobiler : Sibel Can Dinlemek Lakap : Sarı Kuş / Minik Meleğim Ruh Hali : Tuttuğu Takım : Yaşadığınız Ülke : Kayıt tarihi : 07/11/08
| Konu: Geri: özdemir asaf 27.12.08 22:39 | |
| 2/1-1/2 (83231 Hit)
Giderken bura için, gelince ora için, Gününde ve gecende kendince ora için Sakladığın kendini böldün iki yarım'a; İki kez yaralandın bir yarım yara için.
ÖZDEMİR ASAF | |
|
| |
Admin Administrator
Mesaj Sayısı : 920 Nerden : İstanbul İş/Hobiler : Sibel Can Dinlemek Lakap : Sarı Kuş / Minik Meleğim Ruh Hali : Tuttuğu Takım : Yaşadığınız Ülke : Kayıt tarihi : 07/11/08
| Konu: Geri: özdemir asaf 27.12.08 22:40 | |
| ADALET (77838 Hit)
İnsansız adalet olmaz Adaletsiz insan olur mu? Olur, olmaz olur mu! Ama, olmaz olsun
ÖZDEMİR ASAF | |
|
| |
Admin Administrator
| Konu: Geri: özdemir asaf 27.12.08 22:40 | |
| ADINA (105797 Hit)
Gece denize yanaştım O, sulardan geliyordu Duydum, ne iyi dedim...
Baktım, O, bir gemide geçiyordu Bağırdım; Gel'siz, Gitme'siz.
Döndüm çakıllara sordum; Siz kimdensiniz Dediler durandan, Bizi yakın edenden.
Denizi sorguya çektim... Dedim; Görüyor musun yaşadığımı Yetinemedim.
Tuttum yakaladım kendimi Getirdim gözlerinize serdim Durdum, size soruyorum; Yaşadığımı görüyor musunuz? !
Yaşadığımı görüyor musunuz? ?
ÖZDEMİR ASAF
| |
|
| |
Admin Administrator
| Konu: Geri: özdemir asaf 27.12.08 22:45 | |
| AĞLAMAK (137832 Hit)
Ağlamak Unutmak kadar kolaydır inan Sevin ağlayabiliyorsan Sevin ağlıyorsan Gül ağlayabiliyorum diye Gül ağlıyorum ağlıyorum diye Sana birşey yapamam Ağlayamıyorsan
ÖZDEMİR ASAF | |
|
| |
Admin Administrator
| Konu: Geri: özdemir asaf 27.12.08 22:47 | |
| AĞLAMAK-2 (65592 Hit)
Ağlamak Bazı acılarda yetmez Bazı ölümlere
Örtüsüdür bazı acıların Örter, örtülmez Savunur bir süre
Ağlayanlar sevinmeli Sevin ağlıyabiliyorsan Acılar art arda dinmeli
Durur bir nöbetçi gibi Durur bir bekçi gibi Zamana gülmeli-gülmeli
Sevin ağlıyabiliyorsan Unutmanın kardeşidir ağlamak Uyur uyanır yatağında duyguların Düşüncenin kucağında hep çocuktur Ağlamak
ÖZDEMİR ASAF
| |
|
| |
Admin Administrator
| Konu: Geri: özdemir asaf 27.12.08 22:55 | |
| AKIL GÖZÜ (86367 Hit)
seni bulmakdan önce aramak isterim seni sevmekten önce anlamak isterim seni bir yaşam boyu bitirmek değil de, sana hep hep yeniden başlamak isterim
ÖZDEMİR ASAF | |
|
| |
Admin Administrator
| Konu: Geri: özdemir asaf 27.12.08 22:55 | |
| ALDANI-ALDATI (56124 Hit)
Benim düşlerimin içinde O uyuyordu,duyuyordum. Ben bir uykusunda onun, Bir düş'ünde bulundum... Uyuyordu,duyuyordu, Avundum.
II
Benim düşlerimin içinde O uyumuyordu,biliyordum. Ben ne bir uykusunda onun, Ne de bir düş'ünde bulundum... Bulunsaydım, Vururdum....
ÖZDEMİR ASAF
| |
|
| |
Admin Administrator
| Konu: Geri: özdemir asaf 27.12.08 22:57 | |
| ALTINCI GÜN (55964 Hit)
Benim söylemek için çırpındığım gecelerde, Siz yoktunuz......
ÖZDEMİR ASAF | |
|
| |
Admin Administrator
| Konu: Geri: özdemir asaf 27.12.08 22:58 | |
| ALTRO (36984 Hit)
Şarkı söylüyormuşum Sokaklarda, Görmüşler.
Yere yere bakıyormuşum Yürürken, Duymuşlar.
Sonrasını kendileri uydurmuşlar.
ÖZDEMİR ASAF | |
|
| |
Admin Administrator
| Konu: Geri: özdemir asaf 27.12.08 22:59 | |
| AN (75675 Hit)
Gülüş bir yanaşımdır bir öbür kişiye; Birden iki kişiyi döndürür bir kişiye.. Anılarından kale yapıp sığınsa bile, Yetmez yalnız başına bir ömür bir kişiye.
ÖZDEMİR ASAF | |
|
| |
Admin Administrator
| Konu: Geri: özdemir asaf 27.12.08 23:00 | |
| ANAHTAR (56056 Hit)
Konuşmak susmanın kokusudur. Ya sus git, ya konuş gel, ortalarda kalma. Yalan korkaklığın tortusudur. Dürüst kaba ol, eğreti saygılı olma.
ÖZDEMİR ASAF
| |
|
| |
Admin Administrator
| Konu: Geri: özdemir asaf 27.12.08 23:01 | |
| ANLAM (69386 Hit)
Sen bana Sen desen de, demesen de olur. Ama ben sana diyeceğim. Düşün dur.
| |
|
| |
Admin Administrator
| Konu: Geri: özdemir asaf 27.12.08 23:02 | |
| ANMAK UNUTMAK (69678 Hit)
İki tür nokta var Biri önüne ve ardına bakar, Biri ardına bakmaz, Ardını noktalar.
ÖZDEMİR ASAF | |
|
| |
Admin Administrator
| Konu: Geri: özdemir asaf 27.12.08 23:02 | |
| ANSIZIN (90033 Hit)
Ben sensiz olanlara seni aratıyorum, Ben sensiz kalanlara seni yaratıyorum, Seni saklayacağım, seni yazıp-andıkça Kendimi çoğaltıyor, seni kuşatıyorum.
Unutturmayacağım, seni yaşatacağım, Kendimi çoğalttıkça, seni kuşatacağım, Her zamanda, her yerde sen bende yasadıkça... Sen evreninde sana seni aratacağım.
ÖZDEMİR ASAF | |
|
| |
Admin Administrator
| Konu: Geri: özdemir asaf 27.12.08 23:06 | |
| ARAYIŞ (63929 Hit)
En kısa ceza Ömür-boyu olandır Kimse bilmediğinden.
Kim bilir; Belki bir yalan'dır.. Kendiliğinden.
Bir korku'dur belki, saklanandır.. Çirkinliğindeni
Bir soru olsa gerek; Sorulmadığındandır.. Birden.
ÖZDEMİR ASAF | |
|
| |
Admin Administrator
| Konu: Geri: özdemir asaf 27.12.08 23:08 | |
| ARGO (40862 Hit)
Ağacı sevecektiniz, Yoldunuz, dal bırakmadınız... Yılına al bırakmadınız, Yemişini yiyecektiniz. Kadını sevecektiniz, Aldınız, ver bırakmadınız... Seviye yer bırakmadınız, Ona ben değil, sen diyecektiniz
Bulunurken zamanla, Küçüldünüz zamanla, Arıları kovdunuz dumanla, Kovanda bal bırakmadınız.
Sobayı söndürdünüz, Isıyı oldurdunuz, Hava basıp üfürdünüz, Mangalda kül bırakmadınız.
Parayla yamalı bohça'da, Kapanık, dar bir açıda, O canım ikili bahçede Bir renk, bir gül bırakmadınız.
Bir eliniz vardı, bir cebiniz, Başınıza vurdu keliniz, Alıp sattınız hepiniz, Depoda mal bırakmadınız.
ÖZDEMİR ASAF
| |
|
| |
Admin Administrator
| Konu: Geri: özdemir asaf 27.12.08 23:11 | |
| ARTAKALAN (50000 Hit)
Bana bir dinletim verin, Biraz da zaman.
Ben bir deyim çıkarayım, Bir duyuru sesi ondan.
Siz bir solukta onu dinleyin. Sizin olsun artakalan zaman.
ÖZDEMİR ASAF
| |
|
| |
Admin Administrator
| Konu: Geri: özdemir asaf 27.12.08 23:12 | |
| AŞK (182678 Hit)
Sen kocaman çöllerde bir kalabalık gibisin, Kocaman denizlerde ender bir balık gibisin. Bir ısıtır,bir üşütür,bir ağlatır,bir güldürür; Sen hem bir hastalık hem de sağlık gibisin.
ÖZDEMİR ASAF
| |
|
| |
Admin Administrator
| Konu: Geri: özdemir asaf 27.12.08 23:12 | |
| AŞK ŞARKISI (99135 Hit)
Ellerini ver, öpeceğim, Binlerce el içindeyim, Şu beyaz çizgilerden gideceğim. Ellerini ver, ellerini... Seni öldüreceğim.
Gözlerinden gireceğim, İçinde yer edeceğim. Sana oradan sesleneceğim; Ellerini ver, ellerini... Seni öldüreceğim.
ÖZDEMİR ASAF
| |
|
| |
Admin Administrator
| Konu: Geri: özdemir asaf 27.12.08 23:15 | |
| AŞKIM (126159 Hit)
ne yere ne göğe ismini yazdım senin ismini aşkım kalbime YAZDIM...
ÖZDEMİR ASAF
| |
|
| |
| özdemir asaf | |
|